Tuesday, August 15, 2006

Professoren


En overskyet mandag cykler Happy Nation ud til Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole for at mødes med Thorvald Pedersen, der fungerer som professor emeritus i molekylær gastronomi.

Halvanden time senere rumsterer hovedet. Ord, tanker og nye perspektiver blomstrer. Men på en helt anden måde end vi på forhånd forestillede os.

Thorvald præsenterede os for verdenen inden for molekylær gastronomi, hvor vi talte løst og fast om store, internationale restauranter som The Fat Duck og El Bulli, men også om det danske kokkemiljø, madtendenser, ikke-eksisterende netværk, KVL's satsning på molekylær gastronomi, workshops, hot or not osv..

Det stod os hurtigt klart, at der inden for molekylær gastronomi eksisterer et umiddelbart paradoks, som tilbyder spændende udfordringer. Eftersom molekylær gastronomi består af et særegent møde mellem den akademiske verden og madens håndværkere, og når der samtidig er en tendens til, at kokken ikke vil gå i skole igen, ja, så står vi med et regulært sprog- og kultursammenstød.

Hvordan leger vi sammen? Hvordan lærer vi sammen? Hvordan får vi taget hånd om fordomme? Hvordan kan to verdener mødes?

Med andre ord, skitserede Thorvald et interessant, men også et kompliceret problemfelt inden for den molekylære gastronomi, der vel ikke er så langt væk fra vores eget projekt og vores problemer.

På vej tilbage mod Zentropa viser solen sig for første gang i løbet af dagen. Måske er det i virkeligheden cyklens eksede baghjul, der rumsterer.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home